Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Grepp 7 - Oldschool lösningar 2

Av Rickard Lundquist - 31 januari 2008 15:53

Fortsättningen på förra posten där vi diskuterade effektiva billiga lösningar för ett starkt grepp.


För att fortsätta i andan från förra posten ska vi diskutera 3 alternativ som är utmärkta för att både bygga styrka, conditioning och grepp på samma gång. Det är sandsäckar, ketlebells och slägg arbete. Jag kommer gå in på dessa redskap mer i detalj i senare poster men vi ska kort gå igenom hur dessa 3 redskap stärker greppet.


När jag talar om sandsäckar så talar jag inte om en slaggsäck eller boxningssäck utan en robust tyg säck fyld med mindre säckar med sand. Det är suverän styrke-conditioning av flera anledningar så vi kommer återkomma till detta redskap. Anledningen att det är fruktansvärt bra greppträning är att sandsäcken har inga handtag, inget som är perfekt anpassat för att greppa, man lyfter säcken genom att ta tag i tyget, medans man tränar med säcken kommer sanden röra sej fram och tillbaka vilket kommer slita i ens händer, allt medans mjölksyran i underarmarna byggs upp.


Kettlebells är i princip en stor kanonkula med ett handtag på, det är ett redskap som under de senaste åren har blivit väldigt populära bland folk som gillar hård okonventionell funktionell träning. Kettlebells är suveräna greppsträrkare, dels eftersom man ofta gör dynamiska explosiva rörelser vilket i sig självt utmanar greppet, dels eftersom det är en "thickbar" vilket gör det utmanande att greppa för ens support grepp.

Vidare finns det en del riktigt suveräna kettlebell specifika övningar som tex "bottom up" pressar (man håller i handtaget och har kula uppåt, krävar mycket handledsstyrka för att stabilisera och pressa kullan på detta sätt).


Släggträning kan dels betyda ren handleds träning vilket vi kommer gå igenom i senare poster.  Här menar jag dock att ta en medeltung till tyngre slägga och svinga den mot tex ett bildäck för conditioning. Det är brutal träning och en yterligare fördel är att man är tvungen att stabilisera släggan efter att man slagit den i däcket vilket snabbt blir förvånansvärt jobbigt för greppet.


Fördelarna med alla dessa 3 redskap är att man inte nödvändigtvis behöver köra specifik greppträning för att få ett starkt och uthåligt grepp, vilket kan vara väldigt värdefullt om man redan har en packad träningsvecka. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 22:06

Från Defrancos gym...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:39

En off-topic post men en viktig sån, alla som kan tänkas ha blivit påverkade av medias "pitbull"/kamphunds hysteri tycker jag ska se den lilla filmen ovan. Min personliga erfarenhet är att Pitbulls, American staffordshire terriers, Staffordshire Bull...

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 21:19

Intressant film!

Av Rickard Lundquist - 18 februari 2008 20:06

Under är en länk till John Berardis artikel "7 habits of highly effective nutritional programs" : http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/7habits.htm (klistra in länken i webläsaren)   Det är en välskriven artikel så är ni hemma på engelska så ...

Av Rickard Lundquist - 16 februari 2008 21:22

Fortsätning på förra filmen...

Ovido - Quiz & Flashcards